Wie zijn wij?

W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk VZW

Onze club is als eerste Opwijkse wandelclub opgericht in 1990 en organiseerde in september van dat jaar haar eerste wandeltocht. 
In april 2016 werd de vereniging, na publicatie in het  staatsblad, omgevormd van feitelijke vereniging naar vereniging zonder winstoogmerk onder de naam: W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk vzw
Bij onze club draait het niet alleen om het zetten van stappen in de buitenlucht, maar ook om het delen van die bijzondere momenten met gelijkgestemde zielen. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of net je eerste stappen zet op het wandelpad, bij ons is iedereen welkom.

Gevarieerde tochten: Ontdek de prachtige natuur en pittoreske plekjes tijdens onze georganiseerde tochten. Of het nu gaat om ontspannen wandelingen of meer uitdagende trektochten, er is voor elk wat wils.

Buiten de wandeltochten zelf organiseren we eveneens regelmatig kennismakingsmomenten waar je ons team kunt ontmoeten en meer te weten kunt komen over wat onze wandelclub te bieden heeft.


Onze organisaties
Voorjaarstocht: Tweede zondag van maart
Boshyacintentocht: Derde zaterdag van april
Hoppetocht: Derde zondag van juni

Lid worden  
De ledenbijdrage voor het volgende jaar wordt jaarlijks betaald begin december gespreid over twee dagen. 
Door het jaar kan je steeds terecht bij een van de bestuursleden en lidmaatschap heeft verschillende voordelen:

- Degelijke verzekering door de federatie “Wandelsport Vlaanderen”;
- Korting op het inschrijvingsgeld bij elke wandeling;
- Regelmatig informatie via ons ledenblad;
- Jaarlijkse ledenfeesten;
- Bonuskaart bij deelname aan een wandeltocht;
- Lidgeld wordt terugbetaald door de mutualiteit;
- Jaarlijks 4 gratis tochten aangeduid door het bestuur.

Bij deelname aan een georganiseerde wandeling bepaal je zelf het vertrekuur, de afstand, het tempo en de duur van de rustpauze op de rustposten. Ieder weekend is er een uitgebreid aanbod aan wandelingen, zelfs tijdens de week is het mogelijk aan georganiseerde wandelingen deel te nemen.
Alle wandelingen zijn terug te vinden op  www.wandelsportvlaanderen.be of in de gids “Walking in Belgium” dewelke aan een voordelig tarief tijdens de zitdagen in december kan aangeschaft worden.  
Zoeken